Gradska hronika

Beograđani raskopali grad

Veliki broj vozača ovih dana se suočava sa problemom prekopa, kojih ovih dana ima previše u gradu. Pomenuti prekopi nisu vraćeni u prvobitno stanje, kako se to od njih traži, već su ostavljani bez tampona i asfalta, dubine 10-15 centimetara

PicsArt_1412352248436

U ovakvom stanju prekopi ugrožavaju bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Kostić izjavio je danas da je nedopustivo ponašanje izvođača iz Beograda, koje su angažovale kompanije Telenor i Telekom, i da će takvo ponašanje biti sankcionisano od strane inspekcijskih službi Opštinske uprave Pirot.

– Naše službe naprosto ne mogu da postignu da zakrpe sve prekope koje iza sebe ostavljaju izvođači radova. Jedan od uslova za dobijanje dozvole za radove koji su neophodni, je i saglasnost Direkcije, uz uslove koje im propišemo, a to se u ovom slučaju odnosi da nakon izvršenih radova, kolovoz i trotoarne površine, izvođač vrati u prvobitno stanje – kazao je Kostić, i dodao da većina prekopa koja se vrati u “prvobitno stanje”, vrati se nestručno i loše, pa je Direkcija nakon godinu ili dve prinudjena da te iste prekope ponovo radi.

PicsArt_1412352223953Prinuđeni smo da ovakvom urušavanju našeg grada, stanemo na put – izjavio je na kraju Kostić.

Tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker