Gradska hronika

Belo polje:pomor vrabaca na imanju Stanka Tričkovića

Stanko Tričković i njegov unuk Bratislav, jutros su na imanju u Belom polju, sakupili preko 200 pomorenih vrabaca, među kojima ima i štiglića!

pomor naslovna

Ptice su stradale tokom sinoćnjeg pljuska praćenog olujom, a Tričkovići ne pamte da se nešto slično desilo ikada, mada su na ovom imanju blizu četiri decenije.

pomor2

-Kada sam jutros izašao napolje, naišao sam na nekoliko uginulih ptica. Krenuo sam dalje u plac i dvorište i, imao sam šta i da vidim:ispod mladih oraha bilo je na desetine umorenih vrabaca.  Stradali su tokom  nevremena koje je zahvatilo ovaj kraj-priča Stanko.  Ovako nešto stvarno ne pamtim-kaže ovaj domaćin.

stanko i bratislav

Vrapci su , posle naleta oluje najverovatnije pokušali da se sklone u krošnjama oraha, međutim vetar ih je oborio i zatim su se podavili u vodi ispod stabala.  O ovom slučaju su obavešteni i veterinari.

svuda pomoreni vrapci

Oni isključuju mogućnost bilo kakve bolesti ili zaraze među pticama, jer teoretski nije moguće da ovoliki broj ptica strada za jednu noć, odnosno za par sati, na jednom mestu. Pretpostavlja se da  u okolini ima još  pomorenih ptica, mahom sitnijih veličine vrapca.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker