Gradska hronika

Belo polje:Napušteni kerovi kolju egzotične ptice!

Napušteni kerovi, kojih su se  njihovi dojučerašnji vlasnici zasitili ,i izbacili  ih iz kuća i stanova, napravili su popriličnu štetu zaljubljeniku u egzotične ptice Stanku Tričkoviću na njegovom imanju na Belom polju kraj Pirota.

Kako ozlojeđeni Tričković navodi od početka godine, zaklali su mu  desetak paunova, nekoliko američkih ćurki, domaće kokoške i jednom patuljastvog petla takozvanog kikireza.

-Sveukupno pretrpeo sam štetu od oko 1.300 evra, “zahvaljujući” nesavesnim vlasnicima pasa, koji ih automobilima izvoze iz grada i puštaju u okolne njive. Naravno, ne krivim životinje koje  se suočavaju sa glađu, već njihove nesavesne vlasnike, koji bi se morali suočiti sa zakonom o dobrobiti životin ja-kaže Tričković koji dodaje da su napušteni psi, tokom zimske oskudice4 kada ne mogu da nađu hranu, velika opasnost i za decu u Belom polju, koja idu u školu.

Tričković inače ima jato od stotinjak egzotičnih ptica  za koje je proletos kupio dvadesetak tona zrnastve hrane.

Kaže da se  kerovi provlače ispod žice na njegovom imanju ili je preskaču i jednostavno nije u stanju da izađe na kraj sa gladnim životinjama. Da zlo bude veće, njegove ptice su navikle na prisustvo pasa , tako da i ne beže kada im preti opasnost. Spavaju na otvorenom pod  nekoliko nadstrešnica .

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker