Lokalna samouprava

Belo Polje dobija i školu?

Na inicijativu meštana sela Belo Polje opština je u saradnji sa OŠ “8. septembar” počela sa izradom elaborata radi eventualnog otvaranja odeljenja od 1. do 4. razreda u objektu na Belom Polju, izjavio je Pirotskim vestima opštinski većnik zadužen za vanprivredu Boban Nikolić.

ACA_5546_resize

-Nakon analize situacije i pribavljanja svih potrebnih podataka i analize objekta ustanovićemo prema merilima Ministarstva prosvete da li je moguće otvoriti jedno odeljenje od 1. do 4. razreda u Belom Polju i da li će Ministarstvo finansirati otvaranje jednog takvog odeljenja finansirati-kazao je Nikolić Pirotskim vestima.

Po njegovim rečima, pojavile su se glasine da se planira zatvaranje škole u Sukovu.

-Naravno da se ne razmišlja o zatvaranju škole u Sukovu. Postojala je ideja da se nastava od 1. do 4. razreda zbog malog broja dece ne odvija u Sukovu a da ostane škola koja ima kompletnu nastavu od 5. do 8. razreda osnovne škole. Nadam se da će se kroz razgovore predstavnika Sukova i Belog Polja doći do kvalitetnog rešenja kojim će svi biti zadovoljni a u krajnjoj liniji zadnju reč o tome će dati Školska uprava, Ministarstvo, matična škola a opština Pirot će potvrditi odluke tih institucija-kazao je Nikolić Pirotskim vestima.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Ma da, nemaju dovoljno ucenika ni za skolu u Sukovu a oni hoce skolu u Belom polju. Mi smo isuvise bogata opstina ,pa kome se kako cefne otvaraj skole i vrtice,Bolje da su od opstine trazili vozilo za preoz tih ucenika iz Belog polja jeftinije bi bilo ,ali ovde su sve vrednosti poremecene tako da nista cudno da zatvore skolu u Sukovu,a otvore u Belom polju

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker