Sport

Beli se pokrenuli! Radnički pobedio Jagodinu – 3:1


Promena u stilu igre i pristup igrača prema svojim obavezama i zahtevima trenera Lazarevića, donela je rezultate. Radnički je danas dočekao Jagodinu, i zasluženo pobedio rezultatom 3:1. Utakmica je otvorena golom koji se ne pamti na stadionu kraj Nišave. U desetoj sekundi sa centra je šutirao Uroš Filipović i postigao, već sada se može reći, najlepši gol u sezoni Prve lige Srbije. Preostala dva gola za Radnički postigao je Željko Dimitrov.

Uroš Filipović

Pogledajte izjave trenera Radničkog i Jagodine

Radnički je igrao u sledećem sastavu:

Bulajić, N.Mančić(Anđelković), Nikolić, Dojkić, Rnić, Matović, Tolić, Filipović(Grkajac), Živanović(Emeka) Spasić, Dimitrov.

Na klupi:

Ilić, Emeka, Anđelković, Ćirić, Mančić, Ivković, Grkajac.

Svi na stadionu su danas znali da je pobeda nad Jagodinom bila neophodna u borbi za opstanak. Trener Lazarević oslobodio je pritiska svoje igrače, koji su uspeli da ubeleže prvu pobedu u ovoj sezoni.

Uroš Filipović je odmah nakon izvođenja lopte sa centra, primetio previše istrčalog golmana Jagodine, Milojevića, koji je pokušao sve da pokvari evrogol, ali nije uspeo, samo ga je ulepšao svojom reakcijom.

Stari problemi odbrane, u 23. minutu doveli su do novog kaznenog udarca za protivnike Belih. Napadač Jagodine prošao je pored trojice igrača i nesmotrenim startom Nikolića, nedozvoljeno je zaustavljen. Sudija Gajdobranski pokazao je na penal, koji su gosti realizovali. Najstrožu kaznu realizovao je Martins Hegon.

Mogli su Belii ranije do drugog gola, ali je brzopletost u poslednjoj fazi napada predstavljala veliki problem. Imali su i Jagodinci svoje šanse.

Pred sam kraj prvog poluvremena na dobar centaršut reagovao je odlično Željko Dimitrov i udarcem glavom matirao Aleksu Milojevića.

Drugo poluvremene je bilo dinamično i u dobrom ritmu. Štoper gostiju, Jovančić, u 53.minutu sprečio je Uroša Filipovića da izađe sam pred golmanom i pokuša da postigne još jedan gol, i za to dobio drugi žuti, automatski crveni karton.

Pred sam kraj utakmice nekoliko puta su Beli mogli biti odlučniji u završnici, ali su se odlučivali da sačuvaju loptu i odbrane vođstvo.

Kada su gosti sve resurse usmerili ka golu Bulajića, Grkajac je “spojio” Dimitrova sa golom Jagodinaca i postigao svoj drugi gol.

U narednom kolu Radnički gostuje Sinđeliću u Beogradu.

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker