Sport

Beli bi ipak mogli u Prvu ligu nakon uvođenja licenciranja klubova. U Radničkom pripreme počinju 6. jula, okreću se novoj sezoni bez obzira u kom rangu takmičenja će nastupati

Fudbalski savez Srbije doneo je odluku da se uvede obaveza licenciranja klubova, što bi praktično značilo da će takmičenje u Super Ligi i Prvoj ligi od jeseni počeli klubovi koji i organizaciono, i kadrovski, i finansijski, mogu da “izguraju” takmičenje. U Prvoj ligi ima klubova koji su pod znakom pitanja upravo zbog ovih novih pravila, što bi potencijalno moglo da stvori prostora Belima da ipak od jeseni krenu da igraju u Prvoj ligi, kao jedan od malobrojnih klubova koji su uspešno prošli zahtevan postupak licenciranja.

Bratislav Ćirić, predsednik Radničkog, u izjavi Pirotskim vestima kaže da pripreme Belih počinju već za nekoliko dana, 6. jula.

-Pravimo tim za dobar fudbal. Dešavanja iz završnice prethodnog prvenstva za nas su prošlost i okrenuti smo pripremama za novu sezonu, bez obzira na to koji rang takmičenja ćemo igrati. Prošle sezone smo prikazanim igrama zaslužili prvoligaški status, to je opšti zaključak. Ako nakon uvođenja najnovijih pravila ipak budemo zaslužili prvoligaški status, mi smo spremni za to-kazao je Ćirić za PV.

Kako piše Sportklub, spisak licenciranih učesnika u Super i Prvoj ligi overen je u FSS pre nešto više od mesec dana.  Na listi klubova koji su prošli proces licenciranja i u opticaju su za najviši rang su Grafičar i Inđija, Radnički iz Sremske Mitrovice i Jedinstvo iz Uba.

Osim Radničkog iz Pirota, na listi potencijalnih kandidata za ulazak u prvu ligu “za zelenim stolom” su Borac iz Čačka i Zemun.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker