Ujedinjena opozicija u Beloj Palanci traži ostavku predsednika opštine

Podelite

Stranke opozicije SPS,JS,DS,SDS,SDPS, Nova Srbija, grupa građana ,,Mladost i snaga Bele Palanke – do pobede” i nezavisni sindikat JKP ,,Komnis”, u prisustvu velikog broja građana održale su sinoć tribinu na temu nenamenskog trošenja i zloupotreba sredstava budžeta za 2015.godinu od strane predsednika opštine Gorana Miljkovića i drugih odgovornih lica opštine, saopštile su danas stranke opozicije u zajedničkom saopštenju za medije.

Na tribini su doneti sledeći zaključci:

 1. Zahteva se od nadležnih državnih organa da zbog nezakonitog trošenja budžeta u 2015.god. protiv odgovornih lica opštine preduzmu sve zakonom predviđene mere.
  2. Traži se da Državna revizorska institucija izvrži kontrolu budžeta i za 2016.godinu jer je u izbornoj godini bilo i više nepravilnosti u trošenju sredstava. 
  3. Traži se ostavka Predsednika opštine Gorana Miljkovića i uvođenje privremenih mera od strane Vlade Republike Srbije.
  3.Upućen je poziv ostalim političkim strankama,građanima,sindikatima i udruženjima da se pridruže strankama potpisnicama sporazuma o zajedničkom delovanju.
  4.Ukoliko nadležni organi ne preduzmu zakonom predviđene mere protiv odgovornih lica, dogovoreno je dalje političko delovanje i preduzimanje radikalnijih mera u cilju poštovanja zakona i prava građana Bele Palanke.
  5.Upoznati sve građane Bele Palanke i sve relevantne državne institucije sa donetim zaknjučcima.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1