Poništeni izborni rezultati u Beloj Palanci

Podelite

Nakon više od 60 prigovora podnetih od strane SPS-a, SNS-a, Pokreta socijalista i još nekoliko partija, Upravni sud u Nišu doneo je odluku da se u Beloj Palanci poništavaju rezultati lokalnih izbora na kojima je Socijaldemokratska stranka ubedljivo pobedila osvojivši 14 do ukupno 29 mandata u lokalnom parlamentu. Opozicija je podnela veliki broj krivičnih prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je vršeno falsifikovanje zapisnika sa birališta.

bela palanka

Centar Bele Palanke-foto Aleksandar Ćirić

Po rečima Radeta Mitrovića, iz belopalanačkog SPS-a, SDS u Beloj Palanci, stranka koja je osvojila i najveći broj mandata na izborima, birački odbori nisu bili osposobljeni za obavljanje svog posla, zapisnici su nepotpuni jer nedostaje veliki broj podataka, a neke od zapisnika nije dobila izborna komisija već ih je kasnije sastavljala i brojala glasove-kazao je između ostalog Mitrović i dodao da će tražiti od policije da istraži slučajeve nuđenja novca biračima.

Danas se saopštenjem oglasila i Socijal-demokratska stranka, reagujući na optužbe i odluku Upravnog suda o poništenju izbornih rezultata u ovoj opštini.

-Nakon održanih lokalnih izbora lista “Socijal-demokratska stranka-Goran Miljković” osvojila je ubedljivu većinu sa 3.437 glasova. SNS je osvojila 1.797 glasova, SPS 1.265 glasova, Jedinstvena Srbija 574 glasa, Pokret socijalista 382 glasa, a SRS 146. Grupa građana “Mladost i snaga Bele Palanke do pobede” osvojila je 434 glasa, a “Crnogorska partija” 135 glasova.    Većinu u Opštinskoj izbornoj komisiji činili su predstavnici poraženih stranaka i partija tako da su namerno izvršili opstrukciju nadglasavanjem, ne uvažavajući ni u jednom trenutku zakonske odredbe. U nameri da se u još većoj meri stvori atmosfera neregularnosti izbora, na rešenje OIK-a uložen je veliki broj prigovora, najviše od strane opozicionih stranaka. Kako bi zaštitili volju građana, iskazanu na izborima, SDS je na rešenja OIK uložila 25 žalbi, ali je Upravni sud odbacio sve žalbe uz obrazloženje da je žalbe podnelo neovlašćeno lice, što nije tačno, jer je žalbe podneo Goran Miljković, predlagač kandidata i ovlašćeno lice SDS-a u Beloj Palanci-kaže se u današnjem saopštenju SDS-a u Beloj Palanci i konstatuje da je reč o grubom kršenju izborne volje građana.

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1