Pokloni socijalno ugroženima u Beloj Palanci

Podelite

Divno je kada možete u krugu porodice proslaviti Božić. Ipak, neke porodice ne mogu ga obeležiti kako dolikuje, jer ih podseća da život nekada donosi i nevolje sa kojima se teško borimo. Petočlana porodica Pančić iz sela Mokra teško živi, supružnici ne rade nigde, a izdržavaju se od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. Kako bi im na neki način olakšali život, predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković, zajedno sa svojim saradnicima, Miroslavom Marinkovićem, zamenikom predsednika opštine i Ivanom Stanković, članom Opštinskog veća, obišao je ovu petočlanu porodicu i poklonio im televizor a najmlađi su dobili novogodišnje paketiće. 


Lokalna samouprava postaraće se u narednom periodu da poboljša uslove života za ovu porodicu. Predstavnici lokalne samouprave posetili su i četvoročlanu porodicu Jovanović iz Bele Palanke. I ova porodica teško živi jer Saša i njegova supruga Slobodanka trenutno nigde ne rade. Poklonima lokalne samopuprave najviše su se obradovali njihovi sinovi, Nikola i Filip.


 Predsednik opštine obišao je i dom Josipovića u Beloj Palanci. Jovana Josipović je samohrana majka devojčice i dečaka uzrasta dve godine. Nezaposlena je i živi sa majkom koja boluje od teške bolesti. Tu je i njen brat Ivan koji se još uvek školuje. Ovoj porodici uručen je lap top, a najmlađi ukućani dobili su paketiće. Lokalna samouprava je sve tri porodice odabrala u saradnji sa Centrom za socijalni rad.


 Predsednik opštine Goran Miljković razgovarao je sa članovima porodica, slušao o njihovim problemima i potrebama i kaže da će se lokalna samouprava i ubuduće truditi da pomogne što većem broju porodica. ”Jednokratne pomoći isplaćuju se gotovo svakodnevno, ali ćemo se truditi da ljude uposlimo otvaranjem novih radnih mesta kako bi socijalno ugroženih porodica bilo sve manje”, istakao je Miljković. Tri porodice koje su dobile poklone opštine Bela Palanka, ovaj Božić pamtiće verovatno kao jedan od najradosnijih. 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1