Počela sa radom hidroelektrana Vrgudinac na Nišave kod Bele Palanke

Podelite

Predstavnici Privredne komore Pirot dr Dragan Kostić i Svetislav Kari Pešić prisustvovali su 06.10.2017. godine otvaranju Male hidroelektrane Vrgudinac (MHE Vrgudinac) na reci Nišavi u Beloj Palanci.

U pitanju je pribranska hidroelektrana širine preliva 55m i visina  13.5m,  čija je instalisana snaga 1,52 MW koju generišu 3 horizontalne turbine.

MHE Vrgudinac je priključena na 35 kV dalekovod Dolac – B. Palanka od koje se očekuje prosečna godišnja proizvodnja od 7GWh električne energije i predstvalja značajan primer iskorišćenja prirodnih resursa za proizvodnju dopunske električne energije na lokalu.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1