Plivanje za Časni krst i u Beloj Palanci

Podelite

​Ustanova za sport „Sportski centar – Banjica“ i TO Bele Palanke  organizuju Plivanje za časni krst u saradnji sa Crkvom „Vaznesenja Gospodnjeg“ u Beloj Palanci. Ove godine se plivanje za Časni krst organizuje u kompleksu parka „Vrelo“. 


Bogojavljenje je jedan od dvanaest velikih Gospodnjih praznika, dan kada je Gospod Isus Hristos svojim krštenjem na reci Jordanu otpočeo učiteljski, spasiteljski posao tom prilikom, kada je Sveti Jovan krstio i pogruzio Gospoda u vodu, svetu se javila tajna božanske Svete Trojice, Otac je izrekao Svoje svedočanstvo o Sinu, Sin se krstio u vodi, a Duh Sveti u vidu goluba je lebdeo nad vodom.

BOGOJAVLjENjE – PLIVANjE ZA ČASNI KRST

19.01.2017.

Program
– 08:00 časova Sveta liturgija – Gradska Crkva Vaznesenja Gospodnjeg

– 08:00 časova Sveta liturgija – Crkva Sv.Ćirila i Metodija Crvena Reka

– 11:30 časova okupljanje u kompleksu „Vrelo“

– 12:00 časova plivanje za Časni krst

– 13:00 časova Zajedničko okupljanje i okrepljenje učesnika u parohijskom 

  domu Crkve „Vaznesenja Gospodnjeg“ u Beloj Palanci
Prijavljivanje učesnika – plivača i popunjavanje formulara vršiće se do 18.01.2017. u prostorijama Turističke organizacije Bele Palanke u vremenu od 07:00 do 15:00 časova svakog radnog dana.

Potrebno je da su svi učesnici već kršteni. Za sve dodatne informacije obratite se  na kontakt telefone.

Organizatori:

Turistička organizacija Bele Palanke

018/853-080

Ustanova za sport „Sportski centar – Banjica“

018/853-255, Mladen Nikolić 062/88-96-382

Crkva „Vaznesenja Gospodnjeg“

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1