Otvara se proizvodni pogon u Beloj Palanci

Podelite

Radovi na adaptaciji prostora gde će biti otvoren proizvodni pogon kompanije ”Trendteks” u Beloj Palanci privode se kraju. U toku je i nabavka opreme koja će biti montirana u proizvodnom pogonu fabrike koja se nalazi na ulazu u Belu Palanku.

”Očekujemo završetak radova na adaptaciji hale polovinom novembra i želim da istaknem zadovoljstvo dosadašnjim sprovedenim radovima što su nam potvrdili i predstavnici nadležnih firmi koje vrše kontrolu nad kvalitetom svega što je urađeno na adaptaciji prostora. Uporedo se vrši obuka svih prijavljenih za rad u fabrici i za sada je 150 njih prošlo obuku”- rekao je Goran Miljković, predsednik opštine. Za rad u fabrici postoji velika zainteresovanost tako da je predato oko 520 radnih biografija. Svi prijavljeni će proći obuku i nakon toga biće izvršena selekcija od strane kompanije ”Trendteks”. ”Dobro je što ćemo imati mogućnost da kod našeg prvog investitora uposlimo 250 ljudi i zbog toga fabrika tekstilne industrije predstavlja najveći kapitalni projekat u poslednje 2 decenije, ne zbog sredstava uloženih u adaptaciju, već zbog mogućnosti da otvorimo nova radna mesta i uposlimo naše sugrađane. Želim da upoznam javnost da trenutno pregovaramo i sa investitorima iz Austrije i Nemačke koji su zainteresovani za grinfild investicije, odnosno izgradnju proizvodnih pogona u industrijskoj zoni. Nakon poseta predstavnika kompanija, tokom kojih smo obavili sve informativne razgovore i obišli industrijsku zonu, očekujemo njihove odgovore do kraja meseca. Plan lokalnog rukovodstva je da do kraja 2018.godine otvori još 500 radnih mesta i to će biti glavni pokretač privrednog razvoja naše opštine a naš krajnji cilj je poboljšanje životnog standarda Belopalanačana”- istakao je Miljković.

????????????????????????????????????

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1