Izađi mi na teglu – takmičenje u pravljenju najboljeg ajvara

Podelite

Manifestacija “Izađi mi na teglu” posetiće ove godine više od 25 gradova i opština u Srbiji, a 30. septembra biće održana u opštini Bela Palanka  u potrazi za najboljim ajvar majstorom u 2016. godini.

Zainteresovani za učešće mogu da se prijave  u Turističkoj organizaciji  Bele Palanke najkasnije do utorka , 27. septembra, do 15 časova, a od takmičara se očekuje da se “naoružaju” tajnim receptima.

 

Manifestacija je uspela da spoji naizgled nespojivo – moderno i tradicionalno, selo i grad, prošlost i sadašnjost, dobar recept sa istančanim ukusom, kao i da “sve to promeša”.

U toku nadmetanja u proseku se proizvede oko 200 tegli ajvara, a celokupna proizvedena količina ostavlja se učesnicima na raspolaganje. Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za ekipu, stolovi i stolice, kube – prenosiva mala peć za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne “ture” ajvara, ulje, šećer i so.
To jedinstveno takmičenje organizuju organizacija “Bašta Mašta” iz Beograda i Turistička organizacija Bele Palanke pod pokroviteljstvom opštine Bela Palanka . Pozivamo sve zainteresovane da se prijave u prostorijama Turističke organizacije Bele Palanke ili na kontakt tel : 018 853 080 ili  lično radi potpisivanja potvrde o učešću i upoznavanju sa propozicijama takmičenja.

Foto i grafika – TO Bela Palanka

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1