Hit predstava Ateljea 212 “Slavna Florens” gostuje u Beloj Palanci

Podelite

U okviru projekta “Izadji na scenu“ koji realizuje organizacija „Jednake šanse“ 23.decembra 2015.god. sa početkom u 20 časova, u velikoj sali Centra za kulturu biće prikazana hit predstava Ateljea 212 „Slavna Florens“.
Ova duhovita i dirljiva priča govori o stvarnoj ličnosti Florens Foster Dženkins, koja je bila neobična muzička atrakcija 40-ih godina prošlog veka u Njujorku.

image

Držala je koncerte iako nije umela da peva, ali je to jako volela. Bila je bogata naslednica pa je mogla da finansira svoje ploče. Pred kraj života finasirala je čak i nastup u Karnegi holu, koji je privukao na hiljade posetilaca.

image

Mada je bila bez sluha Florens je imala kvalitet kao topla i draga osoba. Ljudi bi joj se prvo smejali i čudili, ali su je mnogi zavoleli zbog njene bezazlene vere u umetnost i lepotu.
Naslovni lik operske pevačice bez sluha tumači Gorica Popović.
U predstavi igraju i mladi glumci Ivan Mihailović i Tamara Dragičević.

Brodvejski šou i veliki pozorišni hit, u originalu pod nazivom “Glorious”, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine. Preveden je i igran u više od 40 zemalja, a prevod na srpski potpisuju rediteljka Tešić i Teodora Marković.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1