Goran Miljković izabran za predsednika opštine Bela Palanka

Podelite

Juče je održana konstitutivna sednica SO Bela Palanka. Na početku sednice predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Đurić pročitao je izveštaj opštinske izborne komisije o održanim lokalnim izborima u Beloj Palanci. Nakon izbora i izveštaja verifikacionog odbora potvrđeni su mandati svih 29 odbornika.

bela-palanka-goran-miljkovic-prvi-na-isti-naprednjaka

Na konstitutivnoj sednici usvojen je poslovnik o radu Skupštine, a većinom glasova za predsednika SO Bela Palanka izabran je Aleksandar Pejčić a za sekretara Skupštine Tiosav Pešić. Nakon konstitutivne sednice održana je i prva sednica SO Bela Palanka na kojoj je za predsednika opštine Bela Palanka izabran Goran Miljković, a za zamenika predsednika opštine Miroslav Marinković. Skupštinsku većinu u Beloj Palanci čine 24 odbornika Srpske napredne stranke.

’’Postavili smo ispred sebe ciljeve i zadatke da Belu Palanku uklonimo sa liste nerazvijenih opština. Naš plan jeste obiman i ambiciozan i potrebno je mnogo posla da se ostvari. Najbitniji je lokalni-ekonomski razvoj i mi ćemo uz veliku podršku Vlade RS i premijera Aleksandra Vučića u prvoj godini mandata dovesti investitora, izgraditi fabriku, što će omogućiti otvaranje 300 radnih mesta, rekao je Miljković. On je dodao da turizam i poljoprivreda čine ekonomsku šansu Bele Palanke i da će u naredne 4 godine lokalno rukovodstvo raditi na razvoju ovih oblasti uz pomoć resornih ministarstava. ’’Mi smo već krenuli sa sprovođenjem mera u cilju razvoja preduzetništva a neće izostati ni ulaganja u infrastrukturu, socijalnu zaštitu, obrazovanje,’’ – rekao je novoizabrani predsednik opštine Goran Miljković koji je istakao da su svi planovi usmereni na stvaranje što boljih uslova za život Belopalančana, naročito mladih koji će moći da ostanu u svom gradu, rade i osnuju porodice. Na prvoj sednici skupštine izabrano je i 7 članova Opštinskog veća i to Dragan Živković, Rade Mladenović, Ivana Stanković, Bojan Stamenković, Dragan Đurić, Aleksandra Despotović i Marija Anđelković.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1