Bela Palanka se priprema za “Dane banice”

Podelite

Trodnevna gastro-turistička manifestacija Bele Palanke “Dani banice” počinje u petak, 12. avgusta, a biće organizovana u parku “Vrelo”. Predviđen je bogat kulturno-umetnički program, radionice, prezentacije specijaliteta i Olimpijada u pripremanju banice za decu, kao i koncert Saše Matića i Biljane Krstić.

FB_IMG_1470816214172

Dane banice” i ove godine otvaraju folklorni ansambli, pevačke grupe narodne i etno-muzike i mladi muzički talenti na bini kod parka “Vrelo” u 13 sati, a svečano otvaranje manifestacije i VII Sajma starih umetničkih zanata zakazano je za 20:30. Prijavljeno je oko 300 takmičara iz nekoliko zemalja, oni će se nadmetati u pravljenju banice za nagrade u 4 kategorije i za nagradu za najbolje aranžiran sto. Druge večeri, 13. avgusta, od 20:30 sat nastupiće Saša Matić, a manifestacija će biti krunisana koncertom Biljane Krstić i Bistrik orkestar, koji će biti održan u nedelju od 21 sat.

FB_IMG_1470816192263

Tokom trajanja manifestacije biće organizovane dečje radionice za izradu banice, biće prezentovani specijaliteti inostranih kuhinja, a posetioci će moći da pazare proizvode domaće radionisti na prodajnim štandovima i da degustiraju gastronomske specijalitete. Degustacija “džinovske” banice predviđena je za 14. avgust u 20 sati, a posle toga pobednicima manifestacije biće uručene nagrade. Stručni žiri činiće predstavnici Asocijacije šefova kuhinja Srbije, Bugarske i Rumunije. Pored takmičarskog dela biće priređen i revijani deo, gde će lokalne turistučke organizacije predstaviti svoju ponudu, a predstaviće se i brojna uduženja, zanatlije, suvenirnice i preduzetnici.

FB_IMG_1470816195556

“Dane banice” organizuje Turistička organizacija Bele Palanke, uz podršku opštine Bela Palanka i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Organizatori očekuju više hiljada posetilaca. Promoter manifesacije je Nenad Gladić – Lepi Brka.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1