Ana Brnabić u Beloj Palanci o finansiranju lokalnih samouprava

Podelite

U sali opštine u Beloj Palanci održan je sastanak Ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Ane Brnabić, sa predsednicima i predstavnicima opština Pirotskog i Nišavskog okruga povodom Zakona o finansiranju lokalnih samouprava. Sastanku u opštini Bela Palanka prisustvovali su i državni sekretar ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ivan Bošnjak, ispred Privredne komore Srbije, Aleksandar Kemiveš i pomoćnik ministra, Saša Mogić. U ime opštine Bela Palanka prisutne je pozdravio Goran Miljković, predsednik Privremenog organa i upoznao ih sa privrednim i turističkim potencijalima naše opštine i projektima koji će biti realizovani. Miljković je rekao da nakon ovog sastanka očekuje pomoć Ministarstva kada je reč o sufinansiranju prekograničnih projekata, koji su od izuzetnog značaja za male opštine kao što je Bela Palanka. Kada je reč o Zakonu o finansiranju lokalnih samouprava on je istakao da naša opština neće osetiti posledice ovog Zakona. Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave rekla je da je nakon što je postavljena za ministra, odlučila da u okviru njenog mandata što više posećuje gradove i opštine u Srbiji kako bi direktno imala uvid u rad lokalnih samouprava i upoznala se sa problemima sa kojima se susreću.

sns bela palanka

Brnabić je izrazila zahvalnost predstavnicima lokalne samouprave koji su omogućili da se jedan ovakav skup održi u Beloj Palanci. Predstavnici 15 opština Pirotskog i Nišavskog okruga, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu obišli su danas ekološko-rekreativni centar ’’Banjica’’ kako bi se bolje upoznali sa projektima koje je opština Bela Palanka realizovala putem Programa prekogranične saradnje.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1