Bela Palanka

Bela Palanka se priprema za “Dane banice”

Trodnevna gastro-turistička manifestacija Bele Palanke “Dani banice” počinje u petak, 12. avgusta, a biće organizovana u parku “Vrelo”. Predviđen je bogat kulturno-umetnički program, radionice, prezentacije specijaliteta i Olimpijada u pripremanju banice za decu, kao i koncert Saše Matića i Biljane Krstić.

FB_IMG_1470816214172

Dane banice” i ove godine otvaraju folklorni ansambli, pevačke grupe narodne i etno-muzike i mladi muzički talenti na bini kod parka “Vrelo” u 13 sati, a svečano otvaranje manifestacije i VII Sajma starih umetničkih zanata zakazano je za 20:30. Prijavljeno je oko 300 takmičara iz nekoliko zemalja, oni će se nadmetati u pravljenju banice za nagrade u 4 kategorije i za nagradu za najbolje aranžiran sto. Druge večeri, 13. avgusta, od 20:30 sat nastupiće Saša Matić, a manifestacija će biti krunisana koncertom Biljane Krstić i Bistrik orkestar, koji će biti održan u nedelju od 21 sat.

FB_IMG_1470816192263

Tokom trajanja manifestacije biće organizovane dečje radionice za izradu banice, biće prezentovani specijaliteti inostranih kuhinja, a posetioci će moći da pazare proizvode domaće radionisti na prodajnim štandovima i da degustiraju gastronomske specijalitete. Degustacija “džinovske” banice predviđena je za 14. avgust u 20 sati, a posle toga pobednicima manifestacije biće uručene nagrade. Stručni žiri činiće predstavnici Asocijacije šefova kuhinja Srbije, Bugarske i Rumunije. Pored takmičarskog dela biće priređen i revijani deo, gde će lokalne turistučke organizacije predstaviti svoju ponudu, a predstaviće se i brojna uduženja, zanatlije, suvenirnice i preduzetnici.

FB_IMG_1470816195556

“Dane banice” organizuje Turistička organizacija Bele Palanke, uz podršku opštine Bela Palanka i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Organizatori očekuju više hiljada posetilaca. Promoter manifesacije je Nenad Gladić – Lepi Brka.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker