Sport

Bekrić poručio mladim pirotskim sportistima:Sledite svoje snove

Danas je svečano otvorena osma po redu Božićna škola sporta koju organizuju Sportski centar Pirot i opština Pirot.Ove godine će u nekom od 52 besplatna programa iz skoro svih sportskih disciplina ali i drugih sadržaja poput crtanja, gitare i sličnih, učestvovati više od 3.000 pirotskih mališana koji će umesto uz kompjutere, zimski raspust moći da provedu na mnogo kreativniji način, baveći se sportom.

panorama hala11

Školu je svečano otvorio ovogodišnji njen promoter Emir Bekrić, koji je pozvao sve sportiste u Pirotu ali i Srbiji da nikada ne prestanu da slede svoje snove.

-Meni je čast što sam danas u Pirotu jer na ovakvim manifestacija jedan sportista vidi da nije sam i mnogo je lakše ostvariti svoje sportske ciljeve ako ima podršku, kao što je to podrška opštine Pirot u ovom slučaju. Da je meni neko rekao da ću da budem prvak pre 13 godina možda mu ne bi verovao ali je to dokaz da je sve moguće uz strpljenje naporan rad i ono što je možda najvažnije- vera u sebe. Kada verujete u ono što radite i sledite svoje snove onda je sve moguće i sve je ostvarivo. Moj glavni cilj ove godine je Evropsko prvenstvo u Cirihu i ja ću se truditi da ga dočekam u najboljoj kondiciji”, izjavio je Bekrić na otvaranju.

pv3_resize

Po njegovim rečima, manifestacija u Pirotu je pun pogodak.

-Manifestacija je zaista fenomenalna jer okuplja sve mlade i današnje i buduće šampione jednog grada i to će njima biti sigurno biti veliki podstrek u njihovoj daljoj karijeri”, zaključio je Bekrić.

pv_resize

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Djordjević kazao je da su ove zime u ponudi 52 potpuno besplatna programa.

-Prijavilo se preko 3.000 dece i mi želimo da na ovaj način oni provedu svoje slobodno vreme za vreme zimskog raspusta na najkvalitetniji mogući način”, kazao je Djordjević. On je dodao da, kada je pre osam godina kao profesor u školi “Mladost” došao na ideju da se pokrene ova škola,  nije mogao ni da sanja da će ona biti ovoliko masovna.

-Želja nam je bila da deci pomognemo da se tokom zimsko raspusta “ne smaraju” kako sama kažu već da im ponudimo maksimalno kvalitetne programe. Škola traje već osam godina, ali ne zahvaljujući nama nego deci.pv2_resize

Pokrovitelj ove manifestacije je opština Pirot, a sve pirotske sportiste pozdravio je i predsednik opštine Vladan Vasić koji ime je poželeo puno uspeha u daljem radu.pv1_resize

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker