Gradska hronika

Batinaši pretili odborniku vladajuće većine u Pirotu!?

Odbornik Nove Srbije Zoran Aleksić, koji podržava vladajuću većinu u lokalnom parlamentu u Pirotu kazao je danas novinarima da mu je sinoć, pred današnju sednicu SO Pirot, prećeno od strane nepoznatih momaka koji su došli kod njega kući sinoć oko 22 sata i njegovoj supruzi rekli, s obzirom da Aleksić tog momenta nije bio kod kuće, da mu je bolje da se danas ne pojavljuje na sednici i da je to bolje i za njega i za njegovu porodicu, kazao je Aleksić danas novinarima. Aleksić je, čim je saznao da su mu suprugu isprepadali nepoznati ljudi, pozvao policiju koja je odmah reagovala. U policiji je Pirotskim vestima rečeno da hapšenja nije bilo, da je policija primila poziv odbornika Aleksića, odmah reagovala po prijavi rutinski izašla na mesto događaja i upozorila aktere. 

-Ja sam jedini odbornik Nove Srbije, samostalni sam odbornik. Znate kakva je situacija u Pirotu, pokušava se već duže vreme da se smeni vlast. Sinoć su neki momci koje prvi put vidim u životu, sa niškim tablicama dolazili kod mene kući. Pitali su moju suprugu gde sam,  ja nisam bio tu i oni su onda njoj rekli da je meni bolje da se ne pojavljujem na današnjoj sednici i da je to bolje i za mene i moju porodicu. Tu su bili sa suprugom još jedna komšika i komšija koji su sve to čuli. Ti momci su otišli onda i čekali da se vratim. Kada sam došao oni su mi ponudil da sednem sa njima u kola i odem u Niš. Pozvao sam policiju koja je odmah došla i kazao im da će oni da im pošalju put za Niš-kaže Aleksić i dodaje da veruje da su motivi da se ne napravi kvorum danas i da se ne održi današnja sednica.

-Ne znam koji bi drugi motivi bili-kaže Aleksić.

Narodni poslanik SNS-a i odbornik Radmilo Kostić kazao je novinarima da je reč o odborniku koji je sa liste SNS, odnosno “Pokrenimo Pirot-Tomislav Nikolić”.

-Indikativno je da on u svojoj izjavi pominje predsednika naše stranke gospodina Vučića pa se plašim da neko nije želeo namerno da ostavi ličnu kartu i potpis našeg predsednika kako bi na neki način okrnjio ugled naše stranke i svega. Ako Koalicija za Pirot ima većinu, zašto je došlo do toga da eventualno bude neka pretnja našem odborniku. Stvarno je to indikativno. I mi ne želimo ovakav rad lokalnog parlamenta gde se podmeću neke stvari ispod žita. Izražavamo protest i smatramo da takav način vođenja sednice, takva podmetanja i sami znate da ulazimo polako u predizbornu kampanju za lokalne izbore i stvarno nije korektno. Ako je stvarno neko nekog napao postoje zvanične institucije i organi, a ne ovako paušalno da se na sednici SO priča o nečemu što nije provereno-kazao je Kostić i dodao da je ceo slučaj posebno sumnjiv zbog toga što je reč o odborniku koji je iz Odborničke grupe SNS-a, ali podržava rad vladajuće većine.

Kako Pirotske vesti saznaju iz veoma pouzdanih izvora, sva trojica momaka koji su “posetili” Aleksića, su osuđivani i dobro poznati policiji i pravosuđu, iz Leskovca, Lebana i Niša su, a automobil kojim su došli u Pirot je niških registracionih oznaka i registrovan je na firmu iz Niša koja se bavi nekretninama i ima 0 zaposlenih. 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. nelogicnost,dolazili mu kuci sa pretnjom kada on nije bio kuci a posle u izjavi stoji ”sinoc su neki momci koje prvi put VIDIM u zivotu…”po ovome je pre bio u nekom ormaru

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker