Sport

Basketaši “Pirot 3×3” za dva dana osvojili dva turnira

Na beogradskom, izuzetno jakom turniru, briljirao je Dimitrije Dika Đorđević

Na  RODA 3×3 turniru koji je odigran u subotu 20. maja u Sremskoj Mitrovici, basketaši Pirota osvojili su prvo mesto. Iskusni sastav koji čine Lazar Rašić, Dragan Bjelica, Aleksandar Nikolić i Dušan Filipović, tako je obezbedio učešće u velikom finalu, ali i ček na 120.000 dinara. Na putu do finala, najpre su u grupnoj fazi upisali pobedu nad ekipom Sladoled, dok su u eliminacionoj fazi redom bili bolji od Šapca, Aranđelovca i Čačka. Na kraju, sa 21:16 su savladali Krupanj.

U nedelju 21. maja na MTS-ovom turniru nastupile su dve pirotske ekipe “Pirot 3×3” i “Tures”. Pirot je osvojio turnir, a Tures završio kao četvrtoplasirani.  Pirot je u polufinalu pobedio Užice i u finalu Loćiku. Za ekipu Pirota igrali su: Dušan Filipović, Dimitrije Djordjević, Aleksandar Nikolić i Dragan Bjelica dok je   Lazar Rašić  zasluženo odmarao nakon  osvojenog turnira u Sremskoj Mitrovici.

Ekipu Turesa čine  Nikola Djonlić, Milos Vukičević, Ivan Pendić i Borko Djordjević.  Tures  je izgubio u polufinalu od ekipe Loćika.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker