Lokalna samouprava

Baka Jelka dobila krov nad glavom. Gradska uprava i Regionalna deponija izdvojile 300.000 dinara za obnovu kuće izgorele u požaru

 

Baka Jelka Aleksić, kojoj je kuća stradala u požaru pre mesec dana, zahvaljujući Gradskoj upravi i Regionalnoj deponiji dobila je krov nad glavom, kuća je obnovljena u potpunosti a u obnovu kuće uloženo je preko 300.000 dinara. Tim povodom, danas su baka Jelku obišli zamenik gradonačelnika Miloš Colić, narodna poslanica iz Pirota Olja Petrović i direktor Regionalne deponije Pirot Nebojša Ivanov. Oni su baka Jelki doneli prigodne poklone, a starica, koja živi sama u kućerku i izdržava se čuvajući koze i baveći poljoprivredom, nije krila oduševljenje.

 

 

baka jelka ispred nove kuće
baka Jelka ispred nove kuće

-Sa sinom ništa ne bi napravili, on živi id invalidnine, ima troje dece. Ništa ne bi bilo bez dobrih komšija sa Regionalne deponije. Oni tu stalno prolaze, pomažu mi u svemu, pa i ovoga puta. Hvala svima od srca-kazala je baka Jelka.

baka jelka ispred nove kuće

Zamenik gradonačelnika Miloš Colić kazao je da je ovo dobar primer da svi moramo da brinemo o svakom građaninu, posebno onim najugroženijima.

-Dogovor o pomoći baka Jelki postigli su odmah nakon požara gradonačelnik Vasić, direktor Deponije i direktorka Centra za socijalni rad. U ovom slučaju sa nama je i Olja Petrović, narodna poslanica a cilj nam je da pokažemo da svako od nas zaslužuje da ima pristojne uslove za život. Novac u iznosu od 302.000 dinara nije deo sume koja je prenamenjena sa proslave Nove godine i Dana grada, već je  deo budžetskog fonda iz kojeg pomažemo ugroženima. Nadamo se da ćemo ovakvih slučajeva imati što manje-kazao je zamenik Colić, koji je svim Piroćancima poželeo srećnu Novu 2021. godinu.

Direktor Regionalne deponije Nebojša Ivanov podsetio je na hronologiju ovog nemilog događaja.

-Kada smo uočili požar pokušali smo mi našim protivpožarnim sredstvima koja posedujemo da saniramo požar, međutim odmah smo videli da to nećemo moći, pozvali vatrogasce, koji su zaista došli veoma brzo, intervenisali sa dva vozila i spasili ono što se spasiti moglo u tom trenutku. Po nalogu gradonačelnika mi smo svega nekoliko dana po požaru u kome je izgorela kuća baka Jelke ušli u obnovu kuće, tačnije već 7. decembra i danas imamo situaciju da baba Jelka sada ima krov nad glavom. Želim da poručim svima, posebno nama koji smo na društveno odgovornim funkcijama, da budemo društveno solidarni i odgovorni, da brinemo o ugroženima i da svi koji dođu u ovu situaciju znaju da će dobiti pomoć. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali, mojim saradnicima, radnicima Deponije koji su dve nedelje proveli ovde radeći sa majstorima-kazao je direktor Ivanov.

Narodna poslanica Olja Petrović kazala je ovo izuzetan čin solidarnosti.

-Nastavićemo da solidarnost pokazujemo i nadalje, mada se nadamo da neće biti ovakvih nemilih događaja. Želim da svim našim sugrađanima poželim puno sreće, zdravlja, mira, da ostanu sa svojim porodicama večeras u kućama kako bi prebrodili ovu krizu i nastavili da gradimo još lepši i snažniji Pirot u narednim godinama-kazala je Petrovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker