Pirot - Mali Jerusalim

Badnje veče u Pirotu

Paljenjem badnjaka i lomljenjem česnice u Pirotu je, u centralnom gradskom hramu Crkvi Roždestva Hristovog obeležen je veliki hrišćanski praznik Badnje veče.paljenje badnjaka

Zlatnik je ove godine dobila mlada Piroćanka Sanja Ćirić.

-Ovo je ogromno iznenađenje za mene. Želela bih svim Piroćancima da čestitam praznike i poželim puno zdravlja, uspeha i sreće u ovoj godini i želim da im poručim da veruju-kazala je Ćirićeva.

sanja ciric

Kolačar ovogodišnjeg obeležavanja Badnje večeri bio je Sportski centar Pirot.

Direktor Sportskog centra Nenad Đorđević čestitao je svim Piroćancima praznike i kazao da se zaposleni u Sportskom centru raduju što su ovogodišnji kolačari.

ACA_8284_resize

-Bili smo kolačari i pre nekoliko godina i borimo se da budemo kolačari što češće jer bez vere u boga, nemoguće je ostvariti velike sportske uspehe, koje naši sportisti ostvaruju. Mi smo, kao i svake godine, mladim Piroćancima priredili kao božićni poklon – Božićnu školu sporta, koja je besplatna za sve-kazao je Đorđević.

zlatnik

Predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić iskoristio je priliku da svim Piroćancima i hrišćanima čestita Badnje veče, predstojeći Božić i Novu godinu.

-Zaista mi je drago što sve više ljudi ima u crkvi koja je posvećena Hristovom rođenju. Mnoge mesne zajednice slave večeras Badnje veče. Mi nastojimo da pomognemo i kao opština i kao individualci. Pozivam sve Piroćance da sutra prisustvuju Božićnoj liturgiji, a drugog dana Božića će u Pirotu biti i vladika niški Jovan-kazao je Vasić.

Danas je čestitku povodom sutrašnjegBožića svim vernicima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve uputio i načelnik Pirotskog upravnog okruga Dimitrije Vidanović.

-Želim da najradosniji hrišćanski praznik proslavite u radosti i miru i da Vam rođenje Hristovo donese zdravlja, ljubavi, sreće i novu nadu potrebnu za budućnost-kaže se u čestitci načelnika Vidanovića.

tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker