Babušnica

Babušnica:Za bolji život starih u zabačenim selima

U okviru projekata „Stariji u udaljenim selima“, koji realizuje udruženje građana „Lužničke rukotvorine – Ž.E.C.“, u partnerstvu sa Opštinom Babušnica, dana 19.11.2015. godine, biće organizovan skup razmene iskustava, na temu „Razvoj usluga socijalne zaštite u lokalnoj zajednici“.

image

Tokom jednodnevnog skupa, svoja iskustva u razvoju usluga socijalne zaštite prezentovaće predstavnici lokalnih samouprava, centara za socijalni rad, kao i udruženja građana iz Blaca, Bele Palanke, Pirota, Dimitrovgrada i Babušnice, a skupu će prisustvovati i predstavnici Bugarske.

Razmena iskustava nam je potrebna jer postoji veliki broj dilema i problema u oblasti pružanja usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou, u kojem razmena iskustava i zajedničko učenje mogu da doprinesu unapređenju i ubrzanju reformi, uštedi resursa zahvaljujući učenju iz iskustva drugih, kao i unapređenju kvaliteta sistema.

Takođe, na osnovu iskustva više lokalnih samouprava i drugih relevantnih aktera na lokalnom nivou u pružanju usluga socijalne zaštite, biće formulisane preporuke za lokalni i nacionalni nivo, a u cilju unapređenja politika.

Na skupu će biti reči i o značaju umrežavanja pružalaca usluga socijalne zaštite, kao i evropskim politika i fondovima relevantnim za ovu oblast.

Projekat „Stariji u udaljenim selima“ sprovodi se u okviru Programa „Lokalne inicijative za povećanje socijalne uključenosti i smanjenje siromaštva“, koji koordinira Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, uz finansijsku podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker