Babušnica

Babušnica: Milioni za potomstvo!

Lokalna vlast u Babušnici, raznim merama iz opštinskog budžeta i ove godine stimuliše sklapanje brakova i povećanje nataliteta. Za tu svrhu    izdvojeno je preko 15 miliona dinara iz opštinske kase- kaže Rade Minić, pomoćnik predsednika opštine Babušnica za vanprivredne delatnosti.

rade minic,milioni za potomstcvo

-Sklapanje braka stimulišemo sa 50.000 dinara, uz uslov da je reč o prvom braku i da su mladenci najmanje  6 meseci sa prebivalištem u Babušnici. Stimulacije za prvorođenče iznose 80.000 dinara, za drugo dete 90, a za treće i svako naredno 100.000 dinara. Ukoliko  su roditelji nezaposleni, ove cifre se uvećavaju za 50 odsto-priča Minić u izjavi za Pirotske vesti.

Osim toga, brojne  subvencije predviđene su i za školarce, odnosno studente. Javni prevoz je ovde poveren  JP “Komunalac” i besplatan je za sve. Deca koja putuju iz nekog sela u grad, mesečno dobijaju po 1000 dinara, dok  njihovi vršnjaci, koji putuju u neki drugi grad, kao i stidenti mesečno imaju prinadležnosti od 6000 dinara.

babusnica_5

Pomenute mere imaju za cilj da se jednom zauvek zaustavi takozvana “bela kuga”, odnosno da se poveća stopa nataliteta, ali i da se zaustavi odlazak mladih u druge gradove-zaključuje Minić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker