Starima i nemoćnima pomažu u pripremi ogreva za zimu

Podelite

Udruženje građana „Lužničke rukotvorine“ Ž.E.C. iz Gorčinca, organizovala je akciju pomoći staračkom stanovništvu u zabačenim babušničkim selima, koji zbog bolesti, starosti i samoće nisu u mogućnosti da sami pripreme ogrev za predstojeću zimu.

ogrev-pomoc-stari_2

U akciji su učestvovali volonteri babušničke Gimnazije, ali i volonteri i prijatelji “Lužničkih rukotvorina”, koje četiri godine zaredom, pred zimu koja u planinskim selima Lužnice ume da bude izuzetno surova i duga, pripremaju ogrev svojim starim i bolesnim sugrađanima.

Volonteri su ogrevno drvo cepali u dva domaćinstva u selu Dučevac, ali i Crvenoj Jabuci, Vavi, Stolu, Jasenov Delu, Vuči Delu i drugim zabačenim selima. Akcija se još uvek realizuje a završiće se kada se pripremi ogrov za najugroženije u zabačenim selima.

ogrev-pomoc-stari_1

Osim ovog vida pomoći, “Lužničke rukotvorine” će, uz podršku opštine Babušnica, pružati i pomoć u kući najugroženijima, paralelno sa ovom akcijom. Reč je o projektu “Pomoć u kući starima 2016”, čiju realizaciju je opština Babušnica podržala sa 923.647 dinara.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1