Speleolozi ispitivali babušnički kraj

Podelite

Ekipa speleologa iz PSK “Dvig” iz Vladičinog Hana provela je tri dana na teritoriji babušnicke opštine bez ikakve novčane naknade kako bi ispitala do sada neispitane jame i pećine u babušničkom kraju.

Ekipu su činili: Nemanja Milosavljević, Milan Milosavljević i Milos Vukašinović.
Ispitane su dve pećine iznad sela Vava i Izvor od kojih za pećinu iznad sela Izvor speleolozi kažu da predstavlja značajan speleološki objekat.

image

Pećina Pešterica iznad sela Vava predstavlja pukotinu izmedju stena i ima ukupnu dubinu oko 15m.

image

Jama iznad sela Izvor je duboka oko 40 metara i predstavlja značajan speleološki objekat u Srbiji.

image

Na njenom dnu je vodena površina, pa će se ispitivanja nastaviti u sušnom periodu. Ova jama se otvorila pre pibližno 5 godina, ranije nije postojala, i predstavlja potencijalnu opasnost po ljude koji prolaze tim krajem pa je potrebno biti veoma oprezan. Prilikom njenog ispitivanja bili su prisutni petorica članova PK Ruj.

TO Babušnica

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1