Pojedina sela u babušničkoj opštini odsečena od sveta

Podelite

Meštani pojedinih sela babušničke opštine, posebno sela koja se nalaze u okolini puta od Babušnice ka Zvonačkoj banji, bukvalno su odsečeni od komunikacije sa svetom. Pirotskim vestima mejlom se javila i Jelena Ignjatović, koja je zamolila da se apeluje ovim putem da se putevi očiste i meštanima omogući normalno funkcionisanje. Po njenim rečima, jedno od ugroženih sela je i Studena. U pojedinim planinskim selima babušničke opštine palo je i po metar snega, javljaju meštani.

Povodom velikih smetova u babušničkoj opštini, na čijoj teritoriji se nalazi i veliki broj zabačenih planinskih sela, zasedao je i Štab za vanredne situacije na kome je konstatovano da je došlo do prekida saobraćaja na većini lokalnih putnih pravaca, a u prekidu je i saobraćaj na državnom putu od Babušnice do Zvonca. Predsednik opštine Babušnica Dragan Vidanović u petak je izjavio da je firma koja je na tenderu dobila posao održavanja puteva, zakasnela sa reakcijom, uprkos najavama prognostičara da se očekuju veliki snegovi, ali i da je na kraju angažovala nedovoljnu količinu mehanizacije. Vidanović je najavio da će opština sa javnim preduzećima angažovati sve raspoložive resurse kako bi se situacija normalizovala.

 

 

fotografija Milovan Milošević – selo Veliko Bonjince 

Podelite

3 Komentara

 1. Aca

  08.01.2017. at 18:20

  Naravno kad se na tender izlazi samo da se uzmu pare i podele a kad trwba da se radi nema se čima,sramota

 2. MM

  08.01.2017. at 18:39

  Oprali ste pare, predsedniče! Baš vas briga za meštane, bitno da je vama toplo! (v namerno malo)

 3. zoran

  08.01.2017. at 19:45

  Tačno.Evo ja živim u Stolu koji je 7km od Babušnice i taj put je prohodan,ali do njega nikako ne mogu doći kolima iako mi je kuća na 200m od njega,a čak je i taj mahalski put čišćen,ali tako da se jedva peške može proći!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1