Obnovili seosku svetinju – krst iz 1905. godine, posvećen seoskoj slavi Spasovdanu

Podelite

Grupa meštana babušničkog planinskog sela Vrelo, uz blagoslov parohijskog sveštenika iz Babušnice, uredila je prostor oko krsta iz 1905. godine, posvećenog seoskog slavi – Spasovdanu.

Po rečima Bojana Ilića, jednog od učesnika ove akcije, krst je bio u veoma lošem stanju, kao i teren oko njega. Sada je urađen plato oko krsta, prilazne stepenice i potporni zidovi, a u planu je da se postavi i zvonik.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1