“Dani banice” u Beloj Palanci

Podelite

Gastro-manifestacija “Dani banice” biće održana od 12. do 14. avgusta u parku Vrelo u Beloj Palanci. banice_4

Ovo je jedanaesta manifestacija “Dani banice”, koja ima za cilj očuvanje običaja, kulture i tradicije ovog kraja. Predviđena su brojna iznenađenja za posetioce i bogat kulturno-umetnički program.

Organizatori su najavili takmičenje u pripremi banica i Olimpijadu pravljenja banica sa sirom za decu. Takođe, za decu će biti organizovana i radionica, na kojoj će  sa Gastronomadom, Nenadom Gladićem, poznatim i kao Lepi Brka, učiti da prave banicu. Deca ne mogu biti prijavljena i za Olimpijadi i za učešće na radionici izrade banica, kažu organizatori.

banice_7

Pravo učešća imaju svi stariji od 15 godina. Svm učesnicima biće uručene zahvalnice, pobednicima su namenjene diplome, novčane nagrade i nagradni suvenir.  Najboljima će biti dodeljene novčane nagrade u iznosu od 30 000, odnosno 20 000 i10 000 dinara za najbolje banice po kategorijama, a nagrada za najbolje aranžiran sto je 10 000 dinara. . Iz TOPB poručuju da će pobednici po kategorijama imati čast i obavezu da se naredne godine predstave najvećim banicama.

banice_3

Zainteresovani se mogu se prijaviti do 10. avgusta.  Učesnici se mogu prijaviti u prostorijama  Turističke organizacije Bele Palanke, na mejl adresu [email protected] ili telefonom na broj 018/ 853080.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1