Gradska hronika

Babušnica i Bela Palanka daju po milion za skener

Nakon današnjeg Saveta okruga načelnik Pirotskog okruga Dimitrije Vidanović kazao je da će opštine Bela Palanka i Babušnica za popravku skenera Opšte bolnice Pirot izdvojili po milion dinara početkom naredne godine.

ACA_5957_resize

-Upućen je i zahtev opštini Dimitrovgrad o tome koliko novca je spremna ova opština da izdvoji za popravku skenera u Opštoj bolnici Pirot reč, s obzirom na to da su se sve opštine Pirotskog okruga izjasnile, a opština Pirot je već  izdvojila rebalansom budžeta dva miliona dinara za popravku ovog veoma važnog uređaja. To će biti dovoljno i uz određena sredstva koja će bolnica kao institucija obezbediti, o čemu nas je obavestilo rukovodstvo bolnice, iskreno se nadamo da ćemo početkom naredne godine imati skener u funkciji-kazao je Vidanović.

Tema je bila i mogućnost i potencijali za investiranje u ekonomski razvoj. U tom delu, po Vidanovićevim rečima, svi predsednici opština Pirotskog okruga treba da dostave do prvog narednog sastanka Saveta okruga  spisak svih lokacija koje se mogu ponuditi potencijalnim investitorima, podatke o njihovoj infrastrukturnoj opremljenosti, kao i informacije o rokovima u kojima se izdaju građevinske i druge dozvole sa ciljem sačinjavanja jedinstvene baze podataka za Pirotski okrug koja bi bila prezentovana na skupovima u Srbiji i inostranstvu za privlačenje investicija.

-Četvrta tačka dnevnog reda odnosila se na Regionalnu sanitarnu deponiju Pirot. Izvestilac je bio direktor Zoran Stanković, nažalost, predsednik Nadzornog odbora Zoran Krstić nije prisustvovao. U razgovoru sa predsednicima opština saglasili smo se da usvojimo sledeći zaključak, da na sednicama Opštinskih veća i Skupština opština Babušnica, Bela Palanka i Dimitrovgrad treba odbiti odnosno ne davati saglasnost na predlog za izmenu statuta JKP Regionalna deponija Pirot, koju je predložila SO Pirot zbog prekoračenja zakonskih ovlašćenja od strane Opštinskog veća i Skupštine opštine Pirot, osim u delu usklađivanja sa Zakonom o javnim preduzećima-kazao je Vidanović.

Predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković izrazio je zadovoljstvo što već na prvom sastanku Saveta okruga sa novim načelnikom se razgovara o konkretnim problemima.

-Tačke dnevnog reda su konkretne tačke i reč je o problemima koji muče sve nas. Siguran sam da ćemo unaprediti tu saradnju i vrlo je važno da načelnik Pirotskog okruga bude jedna spona između opština na teritoriji Pirotskog okruga sa ministarstvima i državnim organima Vlade Srbije-kazao je Miljković.

Predsednik opštine Babušnica Saša Stamenković istakao je da samo zajedništvom, sve opštine Pirotskog okruga dogovorom mogu da reše lakše mnoge probleme.

-Bolja komunikacija sa republičkim organima vlasti, bolja komunikacija sa investitorima, sve to možemo odraditi preko Okruga, a mi svi zajedno moramo staviti po strani razna neslaganja kada su opšti interesi u pitanju jer odluke koje donosimo donosimo za dobrobit svih građana-kazao je Stamenković.

tekst i foto A.Ć.

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker