Gradska hronika

Uspešna intervencija Gorske službe spasavanja

U subotu je održana prva Ženska i muška avanturistička trka na Staroj planini na kojoj je učestvovalo 75 žena i 50 muškaraca.Trka je održana po prelepom vremenu pa su takmičari mogli nesmetano da uživaju u prelepim predelima Stare planine.

Trku je obezbeđivala i Gorska služba spasavanja(GSS) koja je imala samo jednu intervenciju, na sve sreću, sa srećnim epilogom.

ACA_3216_resize

Do intervencije je došlo nakon što se takmičarka iz Čelareva Dunja Jeličić, prilikom pokušaja spuštanja niz stenu visoku više od 20 metara, “zaglavila” na velikoj visini gde je visila oko tri sata. Njoj se kosa uplela u alku od alpinističkog konopca zbog čega je , kako sama kaže, nije mogla da se kreće ni naniže, niti uz konopac.

-Bilo mi je teško, visila sam oko tri sata. Kosa mi se uplela i nisam imala kud. Hvala momcima koji su mi pomogli-kazala je Dunja Pirotskim vestima.

Aleksandar Krstović, jedan od spasilaca GSS-a, koji je, uz ekipu penjača iz Niša, učestvovao u akciji kazao je da je akcija bila veoma uspešna i da je takmičarka spuštena sa visine bez najmanje povrede.

Pobednica ženske trke na 24 kilometara Tanja Stojanovska kazala je da je trka bila odlična.

ACA_3127_resize

-Sve je bilo izvanredno. Staza je bila odlično markirana što je za nas takmičare veoma važno, vreme nas je poslužilo tako da je sve bilo odlično-kaže Stojanovska.

Uprkos intervenciji GSS-a, organizator trke Dragana Rajblović, iz Sportskog kluba “Alti” iz Beograda, kaže da je sve proteklo u najboljem redu.

-Među takmičarima smo imali i troje dece od po osam, odnosno 11 godina. Imali smo tri staze, od 32 kilometara, na koliko su se takmičili muškarci, na 24 km, na koliko su se takmičile žene, i stazu od deset kilometara namenjenu rekreativcima-kaže Rajblovićeva.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker