Kultura

Atheist rap u Pirotu – karte u pretprodaji 300 dinara

Pretprodaja ulaznica za koncert benda Atheist rap je počela juče. Svi posetioci mogu obezbediti karte za ovaj koncert po povoljnoj ceni od 300 dinara u Baš Čelik baru na veznom traktu ili putem fejsbuka, porukom na strani Omladinskog kulturnog centra. Ukoliko preostanu, ulaznice će moći da se kupe i na dan koncerta po ceni od 400 dinara. Koncert će biti održan u petak 28. aprila od 21. sat.

Pank-rok bend ATHEIST RAP je osnovan 1989. godine u Novom
Sadu. Punu afirmaciju su doživeli već debi albumom “Maori i Crni Gonzales”(1993), a pesma “Wartburg limuzina” ih “dovozi” na vrh svih top lista na kojima je bila emitovana. 
Od samoga početka svog rada bili su izrazito anti-ratno nastrojeni a i danas se istrajno bore protiv mržnje i zaglupljivanja.

Sarkastični humor i kritički odnos prema vlastima je univerzalno potreban i primenjiv na ovim prostorima, tako da Atheist Rap već godinama unazad puni klubove po regionu.

Do sada iza sebe imaju 6 studijskih albuma, 1 best of album, DVD live izdanje i album izdat uz monografiju objavljenu povodom 20 godina postojanja benda.

Atheist Rap nastupa u sastavu: Vladimir Radusinović – Radule (gitara i vokal), Aleksandar Popov – dr Pop (vokal), Aleksandar Milovanov – Atzke (bubnjevi), Zoran Lekić – Leki (bas gitara), Zoran Džuklevski (gitara).

Poslednji album pod nazivom „Überlauf“ objavljen je krajem 2015. godine za izdavačku kuću „Lampshade media“.
Pirotska publika je imala prilike da ih poslednju put sluša na Osveženje festivalu 2010. godine.

Ateisti će ponovo nastupiti u Pirotu, u OKCu u petak 28.aprila sa početkom u 21h.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker