Lokalna samouprava

Asfaltirana i Pobedina ulica u naselju Tanasko Rajić

Danas se završava asfaltiranje Pobedine ulice u naselju Tanasko Rajić. Vrednost radova je pet miliona dinara, a postavljeno je oko 3.200 metara kvadratnih asfalta. Radove su danas obišli predsednik opštine Vladan Vasić, direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić i opštinski većnik Aleksandar Ćirić.

Predsednik Vasić kazao je da je u ovom  naselju potpuno novim asfaltom asfaltirana većina ulica.

-Pored Trećeg puka i Kolubarske, ovo je još jedna ulica. Zamenjena je i kompletna vodovodna mreža. Planirano je bilo saniranje prekopa, ali smo ustanovili da mora da se potpuno preasfaltira, kao što je učinjeno i u naselju Rogoz. Na ovaj način privodimo građevinsku sezonu kraju. Ostalo je još završetak krpljenja i asfaltiranje ulica u Krupcu, gde se u pojedinim ulicama menja vodovodna mreža. Možda najveći radovi koji su nam ostali jeste uvođenje vodovoda u selu Ponor. Nadamo se da će sve u roku biti završeno. Do sada su radovi bili u okviru planirane dinamike i bez problema su plaćeni jer uvek imamo novca na računu-kazao je Vasić.

asfaltiranje pobedine ulice

Direktor Kostić kazao je da je vrednost radova u Pobedinoj ulici oko pet miliona dinara.

-Postavljeno je oko 3.200 metara kvadratnih betona. Do sada su sve radove izvodile tri firme, PZP iz Niša, zatim AD Drumovi iz Pirota i Niskogradnja iz Niša. Zadovoljan sam i kvalitetom asfalta. Trudili smo se da pre asfaltiranja u potpunosti zamenimo vodovodnu mrežu i podzemne instalacije tamo gde je dotrajala jer je ideja da se najpre reše sve podzemne instalacije, onda ide asfalt i ulice ne bi trebalo da budu dirane narednih dvadesetak-tridesetak godina. Premašen je plan asfaltiranja ulica, a novac za asfaltiranje većeg broja od planiranih 15 ulica je obezbeđen zbog ušteda koje su ostvarene jer se zbog nedostatka posla, izvođači trude da dobiju posao, idu sa nižim cenama, naravno ne na uštrb kvaliteta. Mi smo na taj način uštedeli desetak miliona dinara i taj novac smo usmerili na rešavanje ulice Rogoz i Pobedine ulice koje sada imaju potpuno nov asfalt-kazao je Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker