Gradska hronika

Asfaltiran ulaz u grad Pirot Istok – Kružni tok

Zahvaljujući dobroj saradnji Grada sa Koridorima Srbije i izvođačima radova na izgradnji Koridora 10 završeno je asfaltiranje deonice duge skoro tri kilometara od novoizgrađenog kružnog toka do uključenju na magistralni put odnosno budućeg Koridora 10, čime je kompletno uređen prilaz gradu iz pravca Dimitrovgrada. U okviru ovih radova rekonstruisan je i put koji povezuje “stari drum” u Poljskoj Ržani sa pomenutim putem.

Nedavno je radove obišao i gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić, koji je istakao da je veoma zadovoljan što će Pirot imati lepši i uređeniji ulaz u grad.

-Ovo je posledica jedne lepe saradnje sa Koridorima Srbije. Ovo je ulaz u grad, od petlje Pirot-Istok  ka gradu, do novog lepog kružnog toka i Drugog ringa. Zahvaljujem se preduzeću Koridori Srbije i naravno izvođaču radova PZP-u iz Niša koji kvalitetno radi svoj posao. Osim ove deonice, sa Koridorima smo dogovarali i druge slične radove. Pre svega asfaltiranje dela regionalnog puta od Malog Mosta do kamenoloma Kitka, od Sadikovog bunara do sela Blato, zatim put od skretanja za Sukovo do Manastira Sveti Jovan Bogoslov i da se spoji selo Slavinja sa Izatovcima. Reč je o delovima regionalnih puteva ka Dimitrovgradu i Babušnici. Ako bi to sve realizovali tokom ove godine, a to se verovatno očekuje na jesen, uz sve radove koje realizuje Gradska uprava, ovo će biti još jedna više nego uspešna građevinska sezona kada je u pitanju asfaltiranje-kazao je tada gradonačelnik Vasić.

Tokom građevinske sezone u gradu biće rekonstruisano i nekoliko ulica u skladu sa planom i programom za 2017. godinu.

Kako izgleda novoizgrađeni kružni tok na II ringu, pogledajte iz ptičje perspektive.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker