Lokalna samouprava

APEL izletnicima: Bez loženja vatre na otvorenom van postavljenih ložišta, smeće ponesite sa sobom u grad, čuvajte se krpelja, zmija…

Direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov uputio je apel svim izletnicima koji će u ogromnom broju ovih dana boraviti u prirodi, da ne lože vatru van uređenih ložišta, da smeće ponesu sa sobom u grad ili ga odlože u kontejnere u selima, ali i da obrate pažnju na krpelje, posebno na zmije. Turistička organizacija je u proteklom periodu obnovila dobar deo turističke organizacije, taj posao će se i nastaviti, a u saradnji sa Regionalnom deponijom Pirot postavljeni su žičani kontejneri kako bi turisti mogli da plastičnu ambalažu ostave na propisan način. Žičani kontejneri su postavljeni na skoro svim popularnijim izletištima na Staroj planini i drugim destinacijama.

Zlatkov je apelovao i na one koji planiraju da planinare i šetaju u prirodi, da se drže obeleženih pešačkih staza, uz konstataciju da na vrhovima Stare planine poput Koprena, još uvek ima snega.

turizam zavojsko jezero stara planina

Planinarski vodič Robert Ilić kazao je za Pirotske vesti da je u poslednje vreme sve više zmija otrovnica, poput poskoka i šarke. Otrovnice su posebno opasne u ovom periodu jer su pune otrova pa treba voditi računa, posebno u kamenitim predelima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker