Lokalna samouprava

Ana Brnabić: Pirot – model za ostale lokalne samouprave

Ana Brnabić, potpredsednik Nacionalne alijanske za lokalni ekonomski razvoj(NALED) kazala je, povodom desetogodišnjice postojanja ove alijanse koja partnerski sa Vladom Srbije učestvuje u rešavanju mnogih problema u zemlji,  da je Pirot jedan od prvih članova ove, sada već izuzetno uticajne asocijacije i da je NALED svih ovih godina rastao zajedno sa Pirotom.

naled vladan vasic beograd_2

-Ono što je važno je da je opština sa tako reformskim vođstvom, kao što je Vladan Vasić, tu da objasni koji su prioriteti lokalnih samouprava. U NALED-u je veoma važno da se objasni koji su prioriteti privrede, koji su prioriteti lokalnih samouprava i koji su prioriteti organizacija civilnog društva. Pirot nam stvarno izuzetno pomaže da odredimo kuda ćemo daće ići sa našim aktivnostima što se tiče opština i gradova-kazala je Brnabić nakon desete jubilarne sednice NALED-a, na kojoj je svečano predata Vladi Srbije na upotrebu moderna softverska platforma za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola. Softver je u ime Vlade Srbije primila ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić kazao je da je reč o veoma značajnoj godišnjici NALED-a, sa radnim nazivom “Budućnost reformi”.

Vladan Vasić NALED

-Sumirali smo šta je rađeno u proteklih desetak godina, kao i u prošloj godini. Ono što je najznačajnije u prošloj godini jeste svakako uvođenje softvera za izdavanje elektronskih građevinskih dozvola. Mislim da se NALED pozicionirano dosta dobro kao organizacija koja ukazuje na probleme naše ekonomije, nudi i rešenja i svake godine radimo na tome da naše poslovno okruženje bude sve bolje za investitore. Da se u tome uspeva dokaz je i napredovanje naše zemlje na svetskoj “doing business” listi-kazao je Vasić, kome je u toku drugi mandat na mestu člana Upravnog odbora NALED-a.

 

 

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker