Gradska hronika

Ambasadorka Francuske u Pirotu *VIDEO*

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro posetila je danas pirotsku Gimnaziju. Ona je razgovarala sa direktorom škole, učenicima i profesorima bilinglavnih odeljenja a  prisustvovala je i  nastavi koja se odvija na francuskom i sprskom jeziku.

image

Direktor Gimnazije Bratislav Krstić zahvalio se ambasadorki Moro na poseti. Po njegovim rečima, tokom posete, bilo je reči i o mogućnostima stipendiranja učenika koji završe bilingvalno odeljenje pirotske Gimnazije.

– Ukazala nam je čast ovom posetom. Ove godine ćemo imati maturante bilingvalnog odeljenja prve generacije. Sve su to izuzetno dobri djaci koji će nastaviti studije. Razgovarali smo izmedju ostalog I o stipendiranju. Doći će predstavici Francuskog instituta I objasniti učenicima sve mogućnosti studiranja I stipendiranja- rekao je Krstić.

Pirotska Gimnazija već tri godine ima odeljenje sa dvojezičnom nastavom. Bilingvalno odeljenje otvoreno je uz pomoć Ministarstva prosvete, Francuskog instituta u Beogradu, Kompanije “Tigar Tajers” , čiji je vlasnik francuski ”Mišlen” i Opštine Pirot.

U toku dana francuska ambasadorka srela se i sa načelnikom Pirotskog upravnog okruga Dimitrijem Vidanovićem.

Na sastanku je bilo reči o zaštiti Stare planine a ambasadorka se posebno zahvalil građanima Pirota na solidarnosti koju su iskazali nakon terorističkih napada u Francuskoj.

image

Video: TV Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker