Gradska hronika

AHA MURA: Poslednji koraci pre pokretanja proizvodnje

Ovih dana rukovodstvo fabrike i Ministarstvo privrede, sprovode sve neophodne aktivnosti u cilju iznalaženja konačnog rešenja za preduzeće i daje punu podršku potenciajalnim zakupcima u nameri da što pre pokrenu proizvodnju i uposle radnike. Upravo iz ovog razloga rukovodstvo fabrike i Ministarstvo privrede apeluje na radnike da bilo kakvi dalji protesti mogu da dovedu do toga da i ovi potencijalni zakupci odustanu, navodi se u saopštenju AHA Mure Prvi Maj, koje prenosimo u celosti.

Na osnovu informacije koju smo objavili 07.05.2015. želimo da naglasimo da Ministarstvo privrede podržava sve aktivnosti koje rukovodstvo fabrike preduzima u cilju iznalaženja konačnog rešenja za preduzeće i daje punu podršku potenciajalnim zakupcima u nameri da što pre pokrenu proizvodnju i uposle radnike.

Zbog toga, Ministarstvo privrede je, na zahtev rukovodstva fabrike, organizovalo sastanak sa predstavnicima EPS-a u utorak 12.05.2015.g. radi dogovora oko ponovnog uključenja struje u preduzeću, jer je jedan od zahteva potencijalnih zakupaca bio i nesmetano snabdevanje električnom energijom.

Rukovodstvo potpuno razume probleme radnika i podržava sve realne i opravdane zahteve radnika ali se ograđuje od bilo kakve politizacije teškog položaja radnika. Bilo kakvi dalji protesti radnika mogu da dovedu do toga da i ovi potencijalni zakupci odustanu. Zbog toga rukovodstvo fabrike ne može da snosi odgovornost ukoliko do toga dođe.

Na osnovu dogovora koji je postignut u Ministarstvu privrede, odmah posle potpisivanja ugovora o zakupu, biće Sudu predat Predlog za pokretanje stečajnog postupka koji je već odobrio stečajni upravnik Stevan Radovanović. 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker