Gradska hronika

AD “Tigar” uspešno izvozi u Skandinaviju i Hong kong

Kompanija “Tigar” AD, ugovrila je izvozne poslove vredne 4,7 miliona evra! Reč je o izvozu zaštitne obuće za , tačnije vojničkih čizama u Skandinaviju , ali i vatrogasnih čizama za Hong Kong.

cizme sa sarom pirotskog cilima

Kako se navodi u saopštenju ovim povodom, radi se o tehnilčki veoma zahtevnim proizvodima, tačnije čizmama koje se koriste u ekstremnimn uslovima, na najnižim i najvišim temperaturama u Švedskoj, Estoniji i Finskoj.

cizme sa sarom pirotskog cilima 2

Prema rečima Branislava Ćirića, izvršnog direktora marketinga i komercijale,preko 75 odsto proizvodnje se izvozi, dok ostatak ide na domaće tržište. U “Tigru” su pripremili i novu kolekciju čizama na kojima su prikazani motivi  pirotskih ćilima, a ovaj posao je rađen u saradnji sa  zadrugom “Damsko srce”.

vatrogasna cizma

Iz ove kompanije upozoravaju i na opasnosti prilikom kupovine jeftine, naročito dečje obuće poreklom iz Azije. Da bi se izbegle razne deformacije tokom višemesečnog transporta u sirovine za proizvodnju se ubrizgavaju razne hemikalije, koje mogu biti veoma štetne , naročito kada je reč o deci. Takođe,  umesto prave gumene obuće, prodaje se obuća od “PVC”, koja je  neuporedivo nekvalitenija i puca pri najmanjim naporima i temperaturama.

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Lepo boga mi sto su napravili dobar izvozni posao, samo jos kada bi se to odrazilo i na plate zaposlenih,koji dozivotno rade preko zadruga pod nekim ugovorima gde zadruge vise uzimaju nego li radnici.Ah da zakon su krojili poslodavci po svojoj meri,nista novo

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker