Gradska hronika

55 maratona za 55 dana

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i Rotary clubova, Kragujevčanin Goran Nikolić, aktivni rekreativac, spreman je da postavi novi Ginisov rekord u trčanju maratona, “55 maratona za 55 uzastopnih dana”. Goran Nikolić, aktivni rekreativac (trčanje na duge staze) je 25 godina. Bio je 5 godina član nacionalnog biciklističkog tima Srbije sa kojim je učestvovao na 2 svetska prvenstva i niz regionalnih takmičenja. Uspešno je istrčao svih 29 maratona na kojima je nastupao.

Inače, Goran Nikolić je slabovid i vidi samo 5 odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste. Sadašnji Ginisov rekord je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara.

“55 maratona za 55 uzastopnih dana” je doprinos afirmaciji sposobnosti osoba sa invaliditetom za obavljanje i najsloženijih poslova. Cilj ovog maratona je promovisanje sportskih, kreativnih i intelektualnih potencijala osoba sa invaliditetom.

Goran je ka svom cilju krenuo u subotu, 3. septembra, u 6 sati iz Kragujevca. Zahvaljujući generalnom pokrovitelju maratona “Rotari Distriktu 2483”Srbije i Crne Gore i angažovanju rotarijanaca i Rotary klubova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, Goran će „dotrčati“ do 55 gradova iz sve tri države. Poslednja etapa u obaranju Ginisovog rekorda predviđena je 27. oktobra u Budvi.dsc07773

Na Trg u Pirotu – ciljna kapija biće postavljena kod Doma kulture- stiže u nedelju, 2. oktobra oko 11 časova.

Pored ekstremnog sportskog izazova, ova aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer Goran želi na ovaj način da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva za opremanje ISKRE – regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom. Pozivamo Vas da medijski ispratite ovaj izuzetan poduhvat.

tekst, foto i video – Promo

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker