Gradska hronika

24 projekta – posao za 55 osoba

U skladu sa javnim konkursom za organizovanje sprovođenja javnih radova na lokalnom nivou, Opština Pirot je tokom marta meseca odobrila 24 projekata, ukupne vrednosti 4.732.500 dinara, a realizacija odobrenih projekata je uveliko u toku.

_DSC2559Većina projekata koji se trenutno realizuju odnose se na rešavanje infrastrukturnih problema u mesnim zajednicama, poput uredjenja Domova, česama, stadiona, igrališta. To su njihovi gorući problemi, a javni radovi su jedan od  načina da se oni reše. Preko javnih radova angažovana su 55 lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje – izjavio je Nenad Petrović iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

13 od 24 odobrena projekta, odnose se na rešavanje problema u seoskim mesnim zajednicama.

Veliki je broj zahteva za pomoć, koje mesne zajednice upućuju Opštini Pirot, koja je za te namene u budžetu za ovu godinu, opredelila 6,2 miliona dinara. Svaki zahtev mesne zajednice se detaljno razmatra, i svi oni za koje se proceni da su realni i koji su ispoštovali utvrđenu proceduru, bivaju odobreni – kažu iz Kancelarije za saradnju sa mesnim zajednicama.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker