Gradska hronika

17 državljana Avganistana ilegalno ušlo u Srbiju/VIDEO

Carinici su 26. februara 2015. godine nedaleko od graničnog prelaza Gradina otkrili 17 državljana Avganistana koji su ilegalno iz Bugarske ušli u Srbiju.

Naime oni su otkriveni u akciji dubinske kontrole carinika iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja, tokom koje je kontrolisan taj deo teritorije.

emigranti avganistan

Sve se odigravalo na nekih dva kilometara od državne granice u blizini obližnje šume.

Carinici su prilikom patroliranja, prvo primetili četiri osobe ispod nadvožnjaka za koje su odmah posumnjali da se najverovantije radi o ilegalnim emigrantima.

Parkirali su se nedaleko odatle i s obzirom da je bio mrkli mrak, jer se sve dešavalo nepunih 4 sata iza ponoći, nastavili su dogledom za noćno osmatranje da nadgledaju taj deo.

Nisu mnogo morali da čekaju, jer je ubrzo zatim iz šume počela da nailazi veća grupa ljudi koja je išla u pravcu magistrale. Svi su bili vidno iscrpljeni, pocepanih cipela i odeće.

Tokom razgovora koji su vodili na engleskom jeziku sa jednim od njih, saznali su da svi dolaze iz Avganistana, a da su granicu, kao što su carinici i pretpostavljali prešli tokom te noći.

Celo područje je obezebeđeno, pozvane su kolege iz MUP kojima su svi ilegalni emigranti predati u dalju nadležnost.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de