Lokalna samouprava

15 medalja za pirotske proizvođače i naše brendove na Novosadskom sajmu

Pirotski proizvođači peglane kobasice, ali i mlečnih prerađevina imali su izuzetno zapažen nastup na Novosadskom sajmu, elitnoj manifestaciji na kojoj se prezentuje sve što vredi u domaćoj prehrambenoj industriji i poljoprivredi uopšte. Naši proizvođači osvojili su čak 15 medalja iz oblasti prerade mleka i mesa, što je jedan od najvećih uspeha ikada, kazao je Pirotskim vestima Veroljub Mihajlović, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Pirota, koje je uz pomoć Ugovorne okružne privredne komore i Grada Pirota organizovalo učešće pirotskih proizvođala. Za sedam godina pirotski proizvođači i OUP osvojili su čak 80 medalja na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Kako je Pirotskim vestima kazao Mihajlović, pirotski proizvođači su učestvovali sa ukupno 15 uzoraka, deset iz oblasti mleka i mlečnih proizvoda i pet uzoraka peglanih kobasica.

-Mlekarska škola je osvojila četiri zlatne medalje od toga dva velike zlatne medalje i plaketu za kvalitet proizvoda izloženih na Sajmu. Ćirko mlekara iz Krupca je učestvovala sa šest uzoraka, i dobila tri zlatne, jednu  veliku zlatnu medalju i tri srebrne medalje kao i povelju za kvalitet proizvoda izloženih na Sajmu. Kada je reč o PEGLANOJ KOBASICI, zlatne medalje dobili su proizvođači Boem, Mrnjak, HIPO poslovi – Dragiša Jovanović i Vita 3. Boem je dobio i veliku zlatnu medalju za peglanu kobasicu i pehar za kvalitet u grupi proizvoda od mesa na novosadskom sajmu, u rangu velikih proizvođača poput Carnexa i drugih. Opšte udruženje preduzetnika dobilo je povelju za izuzetan doprinos nastupu pirotskih preduzetnika, a Grad Pirot, odnosno Fond za razvoj poljoprivrede dobio je plaketu za razvoj preduzetništva, afirmaciju pirotske peglane kobasice na srpskom tržištu. Dakle, ukupno 15 medalja i četiri grupnih priznanja tako da je ovo još jedan izuzetno uspešan nastup naših preduzetnika i OUP u Novom Sadu-kaže Mihajlović i dodaje da je ogroman uspeh postigla i Mlekara iz Dimitrovgrada “Stara planina” koja je dobila i prestižno zvanje šampiona kvaliteta.

-Mi ćemo se potrudili da iduće godine uz pomoć Komore napravimo zajednički pul u kome će proizvođači iz celog Pirotskog okruga zajednički izložiti proizvode, da budemo još bolje organizovani, jer je očigledno da proizvođači iz Pirotskog okruga imaju izuzetan uspeh koji bi još boljom organizacijom i zajedničkim nastupom bio još veći-zaključuje Mihajlović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker