Kultura

100.000 pesnika za promene

Udruženje građana “Pirot E Publika” četvrtu godinu za redom organizuje globalni događaj “100 000 pesnika za promene”, najveće globalno čitanje poezije. 
Akciju 100 000 pesnika za promene je pokrenuo američki pesnik, kantautor, urednik magazina „http://Bigbridge.org/ “, Majkl Rotenberg sa namerom da što više poetskih stvaralaca okupi oko ideje da se poezijom može uticati na mnoge negativne pojave i trendove u svetu. Manifestacija se održava već četiri godine za redom i sve je masovnija. Poezija se istovremeno čita u više od 100 zemalja svakog 27. septembra.

Pirot je, zahvaljujući našem udruženju, od početka deo najvećeg globalnog čitanja poezije, četiri godine za redom. Konkurs poezije u okviru manifestacije “100 000 pesnika za promene”, posvećen našem pesniku, piscu, aforističaru i TV uredniku Dušku Radoviću je završen i na naš mail stigle su pesme 120 pesnika sa Ex Yu prostora.

Izabrana poezija će biti pročitana 27. septembra od 19h u čitaonici Narodne Biblioteke u Pirotu i ovim putem vas pozivamo da nam ukažete čast vašim dolaskom.

Osoba za kontakt iz organizacionig time je Aleksandar Mijalković (0616087325).

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker