Kultura

“100.000 pesnika za promene” i u Pirotu

Udruženje “Pirot E Publika” petu godinu za redom biće deo globalnog događaja “100 000 pesnika za promene”, najvećeg globalnog čitanja poezije.
Akciju “100 000 pesnika za promene” je pokrenuo američki pesnik, kantautor, urednik magazina „Big Bridge“ Majkl Rotenberg sa namerom da što više poetskih stvaralaca okupi oko ideje da se poezijom može uticati na mnoge negativne pojave i trendove u svetu. Manifestacija se održava već četiri godine za redom i sve je masovnija. Poezija se istovremeno čita u više od 100 zemalja svakog 26. septembra, a akciji se pridružuju muzičari i umetnici, te ćemo ove godine uključiti i muzičare u saradnji sa neformalnom grupom Vrtlog. Pirotski pesnici i pesnikinje će, uz svoje kolege i kolegenice muzičare, pesmom i poezijom pokušati da skrenu pažnju na neke od problema sa kojima se svakodnevno suočavamo.

Udruženje “Pirot E Publika”, u saradnji sa neformalnom grupom “Vrtlog”, poziva sve pisce, muzičare i
bendove iz pirotskog okruga da se prijave na konkurs za manifestaciju “100 000 pesnika i muzičara za promene”.

Na poziv za pisce mogu se prijaviti svi sa teritorije pirotskog okruga, tako što će na mejl [email protected] poslati po tri svoje pesme, s tim što jedna od te tri pesme mora da bude napisana na temu MORAL I MLADI.

Na poziv za muzicare i bendove mogu da se prijave svi muzicari i bendovi iz pirotskog okruga, tako što će
snimak svoje muzičke numere poslati na mejl [email protected] zajedno sa tekstom te numere u prilogu mejla. Nije bitno da li je demo snimak, snimak iz studija il snimak mobilnim telefonom, važno je samo da je autorski.

Konkurs će biti otvoren do 22. septembra. posle čega će se vršiti odabir pesama i muzičkih numera koje će biti čitane i izvođene 26. septembra na dan manifestacije “100 000 pesnika i muzičara za promene”.

Cilj poziva je podsticanje i ohrabrivanje mladih iz pirotskog okruga da javno iskazuju svoju kulturno-umetničku kreativnost i bave se bitnim temama.

Više detalja na sledećem LINKU
 
Konktakt osoba: Aleksandar Mijalkovic
Tel: 0616087325

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker