Gradska hronika

Decenija emitovanja kultne emisije o pirotskom selu

Televizija Pi kanal javnim snimanjem 520. emisije “Zrno” koje je uz bogat kulturno-umetnički program i veliki broj zvanica organizovano u Domu kulture u Izvoru, obeležila je veliki jubilej, deset godina emitovanja sada već kultne emisije koja se bavi životom na selu, poljoprivredom i stočarstvom u našem kraju “Zrno”.

DSC_0604U programu su učestvovali brojni saradnici na emisiji, poljoprivredni proizvođači, stručnjaci, predstavnici mesnih zajednica, direktori javnih preduzeća , ustanova kulture i obrazovanja. U kulturno- umetničkom delu programa nastupio je glumac Aleksandar Živković, doajen Narodnog pozorišta Pirot, hor Doma kulture i KUD “Dukat”. Jubilarna emisija “Zrno” biće emitovana u nedelju 17. novembra u 18 sati.

Autor emisije Marijana Ilić kazala je da je ova emisija, za proteklih deset godina, nebrojeno puta obišla sva pirotska sela, izveštavala o problemima sa kojima se susreću meštani pirotskih sela, ali i o tome kako su sela dobila ime, kako i kada su nastala, najlepšim krajevima Stare planine i najuspešnijim pirotskim poljoprivrednicima, voćarima, stočarima.

Obeležavanju jubileja emisije “Zrno” prisustvovao je i predsednik opštine Pirot Vladan Vasić koji je  istakao da se u poslednjih nekoliko godina puno uradilo na infrastrukturi sela u pirotskom kraju.

-Što se tiče Izvora selo je priključeno na gradski vodovod a brigu o njemu preuzeo je JP Vodovod i kanalizacija. Renoviran je hram Svete Troice, postavljena javna rasveta do ulaza u selo. U toku je uzrada projekta za izradu kanalizacione mreže i prečistača vode-izjavio je Vasić, i poželeo da se emisija “Zrno”, koja predstavlja dragocen servis svim meštanima pirotskih sela, još dugo uspešno emituje.

tekst i fotografija-ilustracija A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker