Ostale vesti

Почетак пројекта   „Заједничке прекограничне иницијативе за развој еколошки здравог региона“

 

Почетак пројекта   „Заједничке прекограничне иницијативе за развој еколошки здравог региона“ званично је промовисан 15. децембра  2017. године на почетној конференцији у Монтани, Бугарска. Пројекат чија је укупна вредност 563.395,85 ЕУР  се реализује у оквиру другог позива Интерет  ИПА програма прекогранчне сарадње Бугарска –Србија. Партнери на пројекту су Технолошки институт аквакултуре из Монатане  као водећи партнер, град Пирот и Центар за развојну подршку и иницијативу „Новитас“ из Пирота.  .

Конференција је одржана  у Омладинском центру где су  окупљенима представљени циљеви пројекта као и  активности који ће бити реализоване у будућем периоду .

            Чланови пројектног тима из Пирота су јавност упознали са ефектима пројекта као и да ће Пирот захваљујући пројекту добити уређен плато, еко планонски камписпред реконструисаног планинарског центра-центра за младе у селу Дојкинци као и  модерну опрему која ће се користитити у истраживачке сврхе.

Пројекат  је званично почео 27.09.2017.и  трајаће две године

Project title: Joint cross border initiatives for  creation of eco friendly regionCB007.1.32.361

Овај пројекат се кофинансира од стране Европске уније кроз Интеррег ИПА Програм прекограничне сарадње Бугарска –Србија

Ова публикација је направљена уз помоћ средстава Европске уније кроз Интеррег –ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска –Србија под бројем CCI No 2014TC16I5CB007

Јединствено одговорно лице за саржај ове публикације је Центар за развојну подршку и иницијативу „Новитас“Пирот и ни на који начин не може бити тумачен као став  Европске уније или Управљачког тела програма

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker