Ljudi velikog srca

Потрчко за Пиротске вести:Најдражи коментар ми је “Алекса, ожени ме”

Ауторски текст Алексе Живковића Потрчка за Пиротске вести:

Ово писање је хвала новинару, који је један од оних, који су заслужни да Гугл зна за Потрчка из Пирота, новинар на чију је репортажу стигао први коментар ,,Алекса, ожени ме”, реч је о Александру Ћирићу.
Пре неки дан смо размењивали градске новости и том приликом ме упитао да напишем пар речи о приколици, уз то ми је пружио слободу да о томе пишем без стандардног система, постављајући само једно питање: ,,Шта теби значи приколица”?
Користио сам и раније приколицу за бицикл и многи суграђани користе приколицу за бицикл (превоз деце, транспорт намирница са пијаце, али и других ствари које вам можда и не би пале на памет да превезете бициклом- ТА пећ, орман, кревет, душек, плинску боцу, пиво у огромним количинама и др.).

IMG_20150223_164158_323
Када сам почео у јуну 2012. био сам ограничен на запремину ранца, а имао сам и проблем да папире донесем неизгужване; врло брзо сам схватио да су потребе муштерија разне и да ако желим да их задовољим (а ја наставим да радим то што сам почео), морам да се мењам у складу са потребама муштерија; промена за променом, иновација за иновацијом и за који дан, након додатних тестирања и пуно уложених радних сати и зноја на улице Пирота ће изаћи ,,чудо на три точка”, приближних димензија: 250х180х95 цм, чудо које има корисну запремину 2 метра кубна и носивост око 400кг.

nece-slonce-u-lonce
Повећање капацитета није дошло преко ноћи, дошло је захваљујући новинским чланцима, сугестијама муштерија и пријатеља, уз помоћ истраживања потреба тржишта и уз много рада (неретко и 18 сати дневно, шест дана у недељи- деси се да има посла и недељом, али то мора из фотеље).
Ово ,,чудо на три точка” такође представља подсетник научених лекција у раду и разговору са људима, као и оних добрих тренутака, којих се радо сећам; све то стаје у: ,,Ради у тишини и пусти да буку направе твоја дела”, а као једна од најважнијих лекција је она о критици: одмах ћу вам рећи да је то чисто губљење времена и енергије! Промене (било личне или глобалне) крећу са примером, а не са критиком (,,Куче, које лаје, не уједа”).
Приколица је дошла након научене лекције о стрпљењу: ,,Не возе се сто лађе с једно ****”
Приколица је корак ближе ка остваривању модела самоодрживости у пружању услуга старијим суграђанима од 70.

10377917_10152169673493546_750909729_o
Приколица је темељац новог посла, који је приликом израде исте упослио: металостругара, аутолимара, фарбара и машинског инжењера. Нова делатност на тржи
шту има конкуретнтну цену и има перспектив
у, јер се из дана у дан повећава удео превезене робе и путника уз помоћ бицикле (бицикл је најефикаснија машина, коју је човек икада произвео. Поређења ради, уколико би аутомобил био ефикасан као бицикл, аутомобил би са ЈЕДНИМ литром бензина ПРЕЛАЗИО 2000 км!).
Приколица је успутна станица на дугом путовању.

aleksa potrčko

Приколица је један степеник ближе циљу, који проширава видике и могућности.

П.С. Човек који ће вам променити живот на боље, живи у огледалу, само треба донети одлуку да га упознате 🙂

 

текст Алекса Живковић

фото-приватна архива Алексе Живковића

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker