Slatki ukusi Italije u pirotskom “Rekordu”

Povodom velikog jubileja – 80 godina postojanja poslastičarnice Rekord u Pirotu, vlasnici “Rekorda” osvežili su asortiman slatkiša vrhunskim italijanskim slatkišima, rađenim po italijanskoj tehnologiji od vrhunskih komponenti. Tim povodom ovih dana majstore – poslastičare “Rekorda” obučavala je poslastičar iz beogradske kompanije “Dolče Fredo”, generalnog uvoznika vrhunskih italijanskih komponenti za slatkiše Svetlana Simić. 

Kako je Pirotskim vestima kazao vlasnik “Rekorda” Elvir Šaćiri, pre ravno 80 godina u Pirot je sa Gore, Šar planine, došao njegov deda i otvorio poslastičaru koja i danas nosi naziv “Rekord”.

-Već četvrta generacija porodice Šaćiri radi ovaj posao. Započeo je deda, nastavio otac, zatim ja i brat, a sada uveliko rade naša deca a verujem da će njihova deca, odnosno naši unuci proslaviti i stogodišnjicu uspešnog poslovanja i rada. Ono čime se rukovodimo, a čemu su nas naučili naš otac i pre njega deda, jeste da poštujemo pre svega mušterije i da im uvek nudimo kvalitet. Mi to radimo sve vreme i to je tajna uspeha.  Tako smo preprošle i prošle godine po prvi put Piroćancima ponudili vrhunske italijanske sladolede, a ove godine, u čast velikog jubileja potpuno smo renovirali radionice najsavremenijim komorama i uređajima i od danas u svom asortimanu imamo još deset vrhunskih kolača, rađenih po italijanskoj tehnologiji. Tim povodom u Pirotu je boravila predstavnica beogradske kompanije “Dolče Fredo”- vrhunski poslastičar Svetlana Simić. Ona je vršila obuku naših poslastičara kako bi se u izradi kolača poštovali najstroži standardi vrhunskih italijanskih majstora za izradu kolača-kaže za Pirotske vesti Elvir Šaćiri.

Svetlana Simić kaže za Pirotske vesti da je po prvi put u Pirotu, da je oduševljena gradom, ali i onim što je videla u poslastičarnici “Rekord”. 

-Pozvana sam ovde da napravimo novu paletu kolača sa vrhunskim italijanskim sirovinama “Mek3” i “Irka” kako bi ljudima iz Pirota ponudili novu paletu ukusa koje do sada nisu imali prilike da probaju. U pitanju su kolači poput “Čokoladna bananica”, “Donatelo” sa kokosim i kikirikijem, “Plazma malina”, “Sweet kiss” – kombinacija ananas i jagodina”, ukupno ima desetak vrsta kolača. Iznenađena sam i Pirotom koji mi se mnogo dopao a posebno paletom kolača koje ovde imate i posebno odnosom cene i kvaliteta. Poređenja radi, kolače koje sada ovde možete da probate po ceni od 100 do 120 dinara u Beogradu se prodaju i po 400 dinara-kaže Simićeva za Pirotske vesti.

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić


Registracija na rate bez čekova i bez kamate. Uz svaku registraciju poklon. Tržni centar Nišavski odred 2.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1